Всички гледни точки“ - слоганът, с който са брандирани новините на

...
 Всички гледни точки“ - слоганът, с който са брандирани новините на
Коментари Харесай

bTV цензурира Пеевски

 Всички гледни точки “ - слоганът, с който са брандирани новините на една от огромните български малките екрани – bTV, повече от явно е претърпял дребна смяна. Новините на bTV очевидно отразяват „ всички гледни точки на задкулисието “. При това по жестоко манипулативен метод, който води до дезинформация.На 29 май депутатът и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски съобщи ясно и непосредствено в Народното събрание: „ Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в никакъв случай не е имал обструкции към моята кандидатура, те са единствено в главата на олигарха Иво Прокопиев, на неговите чиновници Христо Иванов и Радан Кънев и медиите, които работят за Иво Прокопиев “. Той дефинира последните като „ персонални негови прислужници “.
Явно разпознали се, прислужниците неотложно реагираха. Първи се обади Радан, който рипна като ощипана мома, че ще съди Пеевски. След това се раздрънчаха и веригите на медийните плебеи на задкулисието, които един през различен се хвърлиха на амбразурата да бранят господарите си. В кюпа се озова и националната телевизия bTV. Неслучайно по време на заверата „ АРГО “ наглият и безсъвестен приватизатор Иво Прокопиев, през днешния ден представящ се за почтен предприемач, съобщи, че владее мейнстрийма. Следващият образец ясно демонстрира какво е имал поради.

В „ новинарски “ репортаж на bTV за следващ път бе направена клевета, че евролибералите не желаят Пеевски – една неистина, която бе опровергана публично още преди пет години. Въпреки това задкулисието продължава най-нагло да сервира своята теза, без да се придържа към обстоятелствата. Една неистина, изречена 100 пъти става истина. Това е механизмът на гьобелсовата агитация, който империята на мрака на Фетхуллах Костов и неговото създание – разградският олигарх Иво Прокопиев, върти с самоувереност. И защото на тази пропагандна машина не й харесва да показва всички гледни точки, икономисва тъкмо тази, която не се връзва с авансово написания сюжет. Направи го, като окастри изявлението на Пеевски, очевидно в чий интерес. Така една национална телевизия се трансформира в проводник на нечистите ползи, на които ръководеният от Прокопиев подмолен център робува. Стана част от Машината за неистини.

Къде е управлението на тази национална телевизия и за какво не реагира, когато манипулаторите се пробват да приближат рейтинга й до този на една залязваща медийна група, обслужваща ползите на наглия приватизатор и неговото гуру – Драгалевския лаборант? Къде спи шефът на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ Венелин Петков и за какво позволява такива операции? Или всичко това се случва под вещото му управление?

Бившият читател на вести би трябвало да е наясно, че медията му най-малко официално се е включила към Етичния кодекс на българските медии, сътворен апропо тъкмо от Прокопиев и компания. Дори и в този случай това не трансформира обстоятелството, че във въпросния кодекс написа: „ Няма да подвеждаме обществото “. Е да, но не. Националната телевизия bTV прави точно това.

Абстрахираме се от усърдието, с което редовно в малкия екран се канят компрометирани събеседници, свързвани точно с кръга „ Капитал “, които едностранчиво стартират тези, обслужващи Империята на мрака на Фетхуллах Костов под угодните погледи на публицисти, които в никакъв случай не задават въпроси, които не са съгласували авансово със събеседниците си. Игнорираме и многочислените случаи, в които захлебили около олигарсите платени анализатори и псевдоексперти развиват тези, които изнасят на техните спонсори. Цензурирането и монтирането на текстове, с цел да се обслужи подмолната мръсна игра, обаче е поръчков прийом, с който доста би трябвало да се внимава, тъй като всяко клатушкане в тази посока води освен до дезинформация, само че и до дискредитиране на журналистическата специалност. Ако една национална медия си разрешава в централната си емисия да пуска не просто подправени вести, а такива, които към този момент са били опровергавани като лъжливи, освен това не за пръв път, това е към този момент трайна наклонност. И това се случва в миг, когато медията е на тезгяха.

Дано въпреки всичко bTV да случи на притежатели, които няма да са подчинени на Империята на мрака на Фетхуллах Костов и розовобузото му отроче Иво Прокопиев. Само по този начин тя ще разполага със свободни публицисти, каквито е имало в миналото и с каквато концепция е основана bTV.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР